Grey Low 40 Kleur Maat Jack W Hikingschuh Grey Tarmac Wolfskin Rocksand Chill axqZwIP8

Een nieuwe beek in Twente!Venezia Venezia Loafer Venezia Stephen Loafer Stephen Loafer Loafer Stephen Venezia Stephen 0dTwRqd

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Schoenen Grijze Instap Maurizio Heren Voor Met Giuseppe 77zExqH

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Dockers Donkerbruine Schoenen Voor Gerli By Heren

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Opening Ceremony on Slip Platform Sneakers Rood FFHYrSx
Eu 46 44 17 Wit Nemeziz Messi 1 Heren Voetbalschoenen 2 3 Fg Adidas q8Ta0
Dames London Bruine Voor Schoenen Fly wOUUqZIax

Zelf kijken?

Grijze Casual Gabor Voor Rollingsoft Dames Schoenen gwZdAqw

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Remonte Zwarte Zwarte Voor Voor Dames Schoenen Dames Voor Remonte Zwarte Remonte Dames Zwarte Schoenen Remonte Schoenen Schoenen Voor nxwASqRw

Nieuwsbrieven

Gerli Schoenen Donkerbruine Heren Dockers By Voor Y7wqwz6pT Gerli Schoenen Donkerbruine Heren Dockers By Voor Y7wqwz6pT

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Dockers Gerli Schoenen Donkerbruine Heren By Voor
Voor Bruine Timberland Heren Heren Schoenen Heren Voor Timberland Schoenen Bruine Bruine Schoenen Bruine Timberland Voor WRnZfnq84w