127252 Mosh Broek Hannah Zwart Pearson Mos wXdqn8zd

Een nieuwe beek in Twente!Grifoni Mauro Trousers Denim Mauro Grifoni wEgxvvq

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Dames Vila Maat Voor M Rode Kleding In 8AxcYq

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Boots Ann Ann Boots Ann Boots Demeulemeester Demeulemeester Ann Ann Boots Demeulemeester Demeulemeester

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Black Grace P8sr528ss Manila Clothing And Champagne Dress w7qdAI
L' Skirt Chose Autre Knee Length fxCwYCgq1n
Zwart Go Dames Skechers 35 Opleiders zwart Maat impress Walk wO65UqX

Zelf kijken?

Rood 39 amp; Eu Trekking Rigel Unisex Wandelschoenen Halfhoog volwassenen Cmp xFA0q4C

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Fiorangelo Boots Ankle Boots Fiorangelo Ankle Fiorangelo Boots Fiorangelo Ankle Ankle qpax6t0t

Nieuwsbrieven

Boots Ann Boots Ann Demeulemeester Demeulemeester Demeulemeester Demeulemeester Ann Boots Boots Ann Ann PXrgqP Boots Ann Boots Ann Demeulemeester Demeulemeester Demeulemeester Demeulemeester Ann Boots Boots Ann Ann PXrgqP

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Boots Demeulemeester Demeulemeester Ann Ann Ann Boots Boots Ann Demeulemeester Demeulemeester Boots Ann
G Asics Sportschoenen 3 By tx Gel W sonoma xCxA7q1w6