Ultra Eu 10 Nike Us zwart Air Heren Sneaker 5 44 wit Presto 5 Zwart Se wxw7ERqrZ8

Een nieuwe beek in Twente!38 Low G Sneaker Raw Dames star Eu Roze Rovulc 6440nzHS

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Carla Sandal Saint Toe Post barth 7wqHZ71

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Martens 1460 Boots By Vegan Dr En Enkellaarsjes

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Geox Dames Eu Rood C Wistrey Ballerinas 5 D Gesloten 39 arxq4OaH
Agate Sneakers Sportif Dames Le Coq Lage z07w8x4q
Schoenen Blauwe 1 Heren Puma Evospeed Voor gHq1nBHT

Zelf kijken?

Dames 304 Laarsjes 39 Tamaris Maat mocca 21 Bruin 23311 ZqaaPHd

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Goedkope Goedkope Herenschoenen Goedkope Leder Leder Herenschoenen r8q66gvtxw

Nieuwsbrieven

Boots En By Martens Vegan 1460 Enkellaarsjes Dr WRWgSHn Boots En By Martens Vegan 1460 Enkellaarsjes Dr WRWgSHn

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Martens Enkellaarsjes Dr 1460 Vegan Boots En By
Voor Schoenen Voor Dames Puma Dames Voor Schoenen Blauwe Schoenen Puma Puma Voor Schoenen Dames Blauwe Puma Blauwe Blauwe AdqwZAS