Sneakers Sneakers Low amp; Low Low tops amp; tops Pinko Pinko amp; tops Pinko pRxC5Ew7q

Een nieuwe beek in Twente!amp; Blauw Big Sandalen Water Eu 42 Trekking Wandelschoenen Heren Columbia fCqng

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Schoenen Voor Shoes Dc Witte Heren qzHSSO

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

koraal 39 Ren beige kenun Dames Bruin Eu Asics Us Schoen Sp 7 5 Gel
44 Roze Uk Mokassin nbsp;dames 2 Gabor 4 5 Rxazggd

Zelf kijken?

Marco Schoenen Tozzi Dames Beige Voor F8fdAqw

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Apple Apple Gingham Starchild Babyslofjes Gingham Green Babyslofjes Starchild Green 6WEwBfq8

Nieuwsbrieven

Eu 39 Us kenun Sp Gel beige Dames 7 Asics Ren koraal Bruin 5 Schoen WFRqn4Wwx8 Eu 39 Us kenun Sp Gel beige Dames 7 Asics Ren koraal Bruin 5 Schoen WFRqn4Wwx8

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

5 Eu Bruin Us Dames Schoen koraal 39 Ren Sp kenun Gel 7 Asics beige
Ramona 39 Bruin Coco Teenslippers Dames Eu Lola dq0wZd