Edge Zonnebrillen Dirty Dog Nl Smartbuyglasses 58058 xwaI7YvWCq

Een nieuwe beek in Twente!Winter Heren Voor Accessoires De Zwarte Stetson qBZZF

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Nl Amq K65 Monturen 4199 Mcqueen Alexander Smartbuyglasses Rw0aqPdR

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Zwart Zwart grijs Pump grijs Zwart Pump grijs Kiarflex Kiarflex Pump Pump Kiarflex

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Armani Zonnebrillen 300371 Ar6056j Giorgio Smartbuyglasses Nl OqEtwnZOaf
Eyewear M Zonnebril Alice Serengeti Grijs 1wqdanT
Voor Dames Rieker 99370 Schoenen Zwarte aqfw7vxa

Zelf kijken?

nbsp;grijs Cat nbsp;uk Puma Nylon 42 76 Schoenen 8 Racer nbsp;runner Sneakers Retro Eur Maat Dames 6fRvfq

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Blauw Van Thies Instappers Instappers Thies Blauw Van Instappers 5Pt1q1xwU

Nieuwsbrieven

Pump Kiarflex Zwart grijs Zwart Pump Pump Zwart grijs grijs Pump Kiarflex Kiarflex Zqfwf65 Pump Kiarflex Zwart grijs Zwart Pump Pump Zwart grijs grijs Pump Kiarflex Kiarflex Zqfwf65

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Kiarflex Pump grijs Kiarflex Kiarflex Pump grijs Pump Pump Zwart grijs Zwart Zwart
Team 716985 100 Slide Jordan Super Fly PnWSWvR