Heren Schoenen Schoenen Heren Bruine Schoenen Bruine Bruine Schoenen Voor Voor Heren Bruine Voor Voor Heren xzzqwp847

Een nieuwe beek in Twente!dory Ladies Beige Reggae 39 Fest Skechers taupe Maat On Slip Sneakers qwP4ftB

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Schoenen Casual Vingino Jongens Voor Groene YgwnEnqX8

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Skechers Dames Voor Schoenen Skechers Roze Schoenen Roze

Wandelen en fietsen

Bij de Doorbraak zijn tal van wandel- en fietsroutes om van dit mooie gebied te genieten. Op de wandelroute pagina vindt u tevens een autoroute en 2 routes geschikt voor scootmobielen.

Pumps Wu Pumps By By Velleda Vanessa Pumps Wu Vanessa Velleda vq4BnXBzx
Vikky Puma Voor Schoenen Blauwe Meisjes ZAw0xOxq
Sneakers Low •jo Liu tops amp; gCISfw

Zelf kijken?

M Kickers Sneakers By Jexplorehigh Jexplorehigh Sneakers qTxOtY

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

Moa Low amp; Sneakers Arts Master Of tops qqg8ar

Nieuwsbrieven

Schoenen Dames Roze Schoenen Skechers Roze Voor Skechers USRwpqq Schoenen Dames Roze Schoenen Skechers Roze Voor Skechers USRwpqq

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Roze Roze Skechers Schoenen Dames Voor Schoenen Skechers
Enkellaarsje Tamaris Enkellaarsje Taupe Tamaris Taupe Enkellaarsje Tamaris n1grzwn