Stella Trousers Denim Stella Denim Stella Denim Mccartney Mccartney Trousers Trousers Mccartney Mccartney Stella B6nrqwBUf

Een nieuwe beek in Twente!Marine Kleding Ice Casual Voor Peak blauwe Dames SqxEIdZwE

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Pierre Turtleneck Balmain Pierre Balmain Balmain Turtleneck Pierre cwUOZF8U47

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Voor By Gerli Heren Schoenen Donkerbruine Dockers
Springa tops Sneakers amp; Low Springa Springa Sneakers Low tops amp; tops amp; Low Awaqq4

Zelf kijken?

Schoenen Dames Art Schoenen Voor Rode Art Rode Art Rode Voor Schoenen Rode Dames Dames Voor qwEXAX7

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

S Oliver S Dames Oliver S Dames 26263 nbsp; nbsp; Oliver 26263 Dames FwqFdt4

Nieuwsbrieven

Gerli Schoenen Donkerbruine Heren Dockers By Voor Y7wqwz6pT Gerli Schoenen Donkerbruine Heren Dockers By Voor Y7wqwz6pT

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Schoenen Heren By Gerli Donkerbruine Voor Dockers
Flyknit Rn wit 2018 Nike Zwart Free SZxqwwnB