FAQ

Model & Fashion Event

 

 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS / VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Ik heb geen modelervaring, is dit erg?

 

Absoluut niet. De modelscouts gaan op zoek naar nieuwe geschikte gezichten om hun bestand uit te breiden. Het maakt daarom helemaal niet uit of je wel of geen ervaring hebt. Daarom is de casting ook een goede, leuke en voordelige manier om te ontdekken of de modellenwereld geïnteresseerd in je is.

Ben ik te jong?

 

De casting is vanaf 13 jaar, dat is jong maar zeker niet te jong. De modelscouts zijn er absoluut voor dat je eerst je school afmaakt voordat je echt aan de bak gaat als model. Toch is het slim om er vroeg bij te zijn. Zo kun je je portfolio opbouwen en ervaring opdoen voor het latere werk.

Wat moet ik aan tijdens de modelcasting?

 

Wat we aanraden:

* een skinny jeans/legging/strakke broek

* een strak hemdje/t-shirt

* voor de meiden: eventueel hakken

* draag geen (weining/natural) make-up

Het is absoluut geen vereiste dat je al modelervaring hebt, heb je dit wel:

* neem je portfolio/foto’s mee

Het event begint om 11:00 uur, moet ik er dan zijn of kan ik ook later komen?

 

Het event begint om 11:00 uur, je kunt je vanaf 10.30 aanmelden op het event. Zorg dat je op tijd bent om aan alle workshops mee te kunnen doen. Kom je later dan loop je het risico dat je geen tijd meer hebt voor alle workshops, of om de beurs te bezoeken. Indien je enkel voor de casting komt, zorg dan dat je om 13.30 uur aanwezig bent om gescout te kunnen worden. Zie hier het programma.

Hoe oud/groot moet je zijn voor de casting?

 

De modelscouts die aanwezig zijn op het event gaan op zoek naar ‘fashionmodellen’ en ‘commerciële modellen’. Fashionmodellen lopen shows op de catwalk voor grote modeontwerpers in bijvoorbeeld Milaan, Londen, Parijs en New York, of schitteren op de cover van bijvoorbeeld de Vogue. Hiervoor zijn de scouts op zoek naar meisjes tussen 13 en 24 jaar met een lengte tussen de 1.73 en 1.82 meter. Voor jongens geldt een leeftijd tussen de 16 en 25 jaar met een lengte van ongeveer 1.80 tot 1.90.

Bij commercieel modellenwerk kun je denken aan het gezicht van een make-up merk. Hiervoor is het geen must om de maten van een fashionmodel te hebben.

Hoe kom ik aan tickets?

 

Tickets zijn in de voorverkoop te verkrijgen via onze webshop. De tickets worden op naam klaargelegd bij de ontvangstbalie.

Ik wil een modelticket bestellen, mag ik iemand meenemen?

 

De modelticket geeft toegang voor één persoon en is inclusief de casting en alle workshops. Wil je iemand meenemen die niet als model komt, bestel dan een bezoekersticket via de webshop. Als bezoeker kun je alle stands bezoeken, modeshows kijken en jou als model de hele dag volgen.

Hoe ziet de dag er uit?

Het programma van 24 september 2017 zal 2 weken voor event geplaatst worden.

Heb je overige vragen of staat je vraag er niet bij? Stuur ons dan een bericht via contact formulier of naar: info@modelandfashionevent.nl

 

 

 

 

 

FAQ

Copyright © All Rights Reserved Model&FashionEvent